Yoga og meditation

Image

Kombinationen af yoga og meditation kan noget helt særligt. Her kombinerer vi det bedste fra to verdener.

En af de bedste måder at afstresse på er ved at dyrke yoga og meditation.

Meditation er en metode til at bringe stilhed og klarhed til sindet, så vi bliver i stand til at opleve nuet rent frem for at lade os styre af tanker og følelser. Nuet er det eneste, vi med sikkerhed har, men ofte lægger vi slet ikke mærke til det, fordi vi har travlt med at planlægge fremtiden eller analysere fortiden.

Du kender nok oplevelsen af, hvordan tankerne kan være ét stort virvar, og hvordan det kan være både anstrengende og stressende. Når du mediterer træner du opmærksomheden, så du bliver i stand til at opdage, hvornår du kan fjerne dig fra nuet.

Der findes mange forskellige meditationsteknikker og der vil helt sikkert også være én, der virker for dig.

Meditation kan opleves på alle mulige måder. Det bedste du kan gøre er at give slip på din idé om, hvordan det skal føles og at der findes ”rigtig” og ”forkert” meditation.

Meditation virker – punktum! Også når du ikke føler at der ”sker noget” under meditationen. Det er ligesom med fysisk træning – du kommer i lige god form uanset om løbeturen er sjov, kedelig eller hård eller nem.

Hvorfor kombinere yoga og meditation?

Mens meditationen træner din psyke, så træner yogaen din styrke, smidighed og balance. Kombinationen af yoga og meditation giver dig en god grundform, en fin toning af kroppen – og et mentalt pusterum. Oveni kan yoga være med til at forebygge f.eks. knæskader, forbedre dit blodomløb, fordøjelsen, skærpe din koncentration og lære dig at trække vejret rigtigt.