Genoptræn din krop efter fødslen

Yoga efter fødsel

Træning efter fødslen er vigtig

Efter en graviditet og fødsel er det vigtigt, at du langsomt men sikkert træner dig op igen. 

Din krop er anderledes nu, så du kan ikke bare gå i fitnesscentret og gå i gang derhjemme. 

Bækkenbund og mavemuskler har været voldsomt belastet. Måske har dine mavemuskler delt sig (såkaldt rectus diastase). Det kan du bestemt gøre noget ved, men langsomt.

Du har brug for faglig rådgivning og guidning i, hvordan du går korrekt i gang med træningen.

Det lærer du på et efterfødselshold hos Nordisk Yoga. 

Hvad er efterfødselstræning

Yoga efterfødselstræning i Odense

Efterfødselstræning hos Nordisk Yoga er yogaøvelser - tilpasset den nye mors krop.

Bækkenbunden er det første, vi arbejder med, så den bliver stærk igen. Vi fokuserer dernæst på nakke, skuldre og lænd, som er udsat for stor belastning.

Mave-, balle- og rygmuskler trænger også til at blive styrket, så du får gode kernemuskler og en stærk krop.

Du oplever mere energi efter en afsluttende afspænding.

Du lærer hurtigt de andre mødre at kende - og det er en stor motivation til at komme af sted hver uge.

Det siger andre kursister om efterfødselstræning

Maria, yogakursist ved Nordisk Yoga i Odense
Efterfødselstræning er det bedste jeg har gjort for min krop. Når dagen er fyldt med akavede ammestillinger, en baby på armen og nætterne tilbringes i dén stilling min søn nu engang er faldet i søvn i, så er det livsnødvendigt at blive strukket ordentligt ud. Maria Lyth, Odense
Efterfødselstræning hos Nordisk Yoga er det bedste, jeg har gjort for mig selv under min barsel. Yoga, genoptræning efter graviditet, amning kombineret skønt med snak om babyer og det at være mor. Instruktørerne sørger for at tage de små på armen, hvis de keder sig lidt. Efter træningen er der tid til hygge, bleskift og amning.Isabella Bendixen, Odense
Isabella, yogakursist ved Nordisk Yoga i Odense

VIDEO: Sådan foregår efterfødselstræning

Hvornår kan du gå i gang?

Babyer med til yogatræning i Odense

Du kan begynde på træningen 3 uger efter fødslen.

Er din baby kommet til verden ved kejsersnit, skal du vente 6 uger.

Vi anbefaler, at starter på holdet i løbet af 1-3 måneder efter fødslen.

Men det er aldrig for sent at starte på efterfødselstræning, hvis der er gået længere tid end det.

Dine undervisere

Der er to undervisere til efterfødselstræning i Nordisk Yoga.

Kristine Amalie Æbelø er mangeårig yogalærer på Nordisk Yoga. Mor til tre og har stor erfaring med genoptræning efter fødsel og de udfordringer, man kan have med, efter en lang graviditet. Kristine Amalie underviser desuden (med stor succes)  yoga for børn.

Vivi Korn har undervist i yoga i mere end 35 år og hjulpet hundredvis af nybagte mødre med at få styr på kroppen igen efter en fødsel. Hun er samtidig leder af Nordisk Yoga.

Kristine; underviser i yoga i Odense
Vivi; underviser i yoga i Odense

Ikon med mor og barn

Tag din baby med

Din baby er meget velkommen til undervisningen, men ikke en aktiv del. Så ligger babyerne på et legetæppe og du er lige i nærheden.

Kalenderikon

Nye hold hver måned

Holdene er små for at give plads til din baby. Du og din krop er i fokus, men selvfølgelig er der plads til din baby. Vi starter nye hold hver måned.

Hverte

Husk kærlighed til dig selv

Du fylder energi og overskud på dig selv, når du går til efterfødselstræning. Energi, som du kan bruge sammen med dit barn og din familie.

P-skilt

Parkering lige ved døren

Der er mange parkeringspladser lige ved Nordisk Yoga på Tolderlundsvej 7. Vi træner i dejlige lyse lokaler.

Styrk din krop efter graviditet med yoga ved Nordisk Yoga i Odense

Yoga er en form for øvelse, der kan være meget gavnlig for kroppen efter en graviditet. Der er mange forskellige grunde til, at yoga er godt for kroppen efter en graviditet, herunder:

  • Yoga hjælper med at styrke kroppen: Yoga involverer en række øvelser, der styrker kroppen, herunder øvelser for at styrke mavemusklerne, rygmusklerne og benmusklerne. Disse øvelser kan hjælpe med at styrke kroppen efter en graviditet, så den er bedre i stand til at håndtere dagligdags opgaver og aktiviteter.

  • Yoga hjælper med at forbedre fleksibiliteten: Yoga involverer også øvelser, der strækker og bøjer kroppen på forskellige måder. Disse øvelser kan hjælpe med at forbedre fleksibiliteten i kroppen, så du kan bevæge dig lettere og føle dig mere smidig.

  • Yoga hjælper med at reducere stress og øge afslapning: Yoga involverer også øvelser, der fokuserer på vejrtrækning og meditation, som kan hjælpe med at reducere stress og øge afslapning. Dette kan være særligt nyttigt efter en graviditet, da mange kvinder oplever højt stressniveau og søvnproblemer.

  • Yoga kan hjælpe med at genoprette balancen i kroppen: Graviditet og fødsel kan påvirke kroppens balance og stabilitet. Yoga kan hjælpe med at genoprette balancen i kroppen ved at styrke kernemusklerne og forbedre koordinationen.

  • Yoga kan hjælpe med at genopbygge styrke i bækkenbunden: Bækkenbunden kan blive svag efter en graviditet, hvilket kan føre til inkontinens og andre problemer. Yoga involverer øvelser, der styrker bækkenbunden, hvilket kan hjælpe med at genopbygge styrken i denne vigtige muskelgruppe.