Iyengar yoga

Image

I Iyengar yoga lærer du at placere kroppen korrekt og du opbygger med tiden en styrke som gør, at du bliver mere stabil og udholdende i din yogapraksis.

Vi står længe i stillingerne, så der både er tid til at få kroppen helt på plads og til at arbejde mentalt.

I Iyengar klasserne arbejder vi videre med din yogapraksis. Vi går dybere i stillingerne og udvider med mere komplekse asanas samt flere omvendtstående stillinger. 

Iyengar klasserne er også gode for dig, som er interesseret i at nørde lidt med yogaanatomi, og som vil vide mere om detaljerne i stillingerne. Det er viden, som kan overføres til andre yogastilarter, og holdet er derfor et godt supplement til din træning på andre yogahold. 

Iyengar Yoga er en meget sikker træningsform og er derfor også godt til personer med lette ryg- og knæskader eller stive muskler. 

Din deltagelse i Iyengar yoga kræver, at du har dyrket yoga før, men ikke nødvendigvis Iyengar yoga.


Din underviser

Majbritt Young Christensen er certificeret Iyengar yoga-lærer og arbejder til dagligt med børn og unge i Nordfyns Musikskole. Hun er desuden freelance musiker med et aktivt virke i Danmark og udlandet.


Find Nordisk Yogas Iyengar yoga klasser her

Hvad er lyengar? 

Iyengar yoga er en yogaform, hvor du opbygger styrke og smidighed i både krop og sind – kendetegnet er en unik kombination af fysisk træning og opøvelse af koncentrationsevne.

Der er 4 elementer der gør Iyengar yoga til noget særligt: Præcision, sekvensering, timing og stabilitet.

Præcision: Iyengar opdagede gennem sin praksis og undervisning, at uden præcision kan yogastillinger kun opretholdes gennem konstant fysisk anstrengelse. Manglende præcision betyder samtidig, at der er større risiko for skader og ubalancer i krop og psyke.

Redskaber: Med en god fornemmelse af retning gør du hurtigere fremskridt i stillingerne. Gennem brug af simple redskaber som klodser, tæpper, bælter m.v. styrkes din evne til at være opmærksom på vigtige aspekter af en stilling.

Sekvensering: BKS Iyengar har gennem sin mere end 70 års yogapraksis udviklet en række simple, men effektive principper for hvordan typer af stillinger bedst introduceres og kombineres i sekvenser. Stillingerne kombineres til en række sekvenser af stigende sværhedsgrad baseret på deres anatomiske, fysiologiske og mentale indvirkning på krop og sind.

Stabilitet: BKS Iyengar beskriver selv sin metode som ”meditation in action”, men for at yoga stillinger kan være fysisk og mentalt virkningsfulde, må de gradvist holdes i længere tid. Anatomiske sikre og stabile stillinger giver sindet mulighed for at være både afslappet og fokuseret på samme tid.