Holdtyper ved Nordisk Yoga

Klik på i videoplayeren herover og se vores andre film

Hatha yoga

Hatha yoga smidiggør kroppen og virker spændingsfrigørende. Vi arbejder med dybe og intense stræk, hvor stillingerne ofte gentages, og der bygges op til sværere variationer. Nogle øvelser kræver koncentration andre balance eller udholdenhed. Bevidst brug af åndedrætsøvelser bidrager til at give dig ro i sindet og stabiliserer dine følelser, idet ændringer af åndedrættets rytme indvirker positivt på nervesystemet. Yoga Nidra (meditativ dybdeafspænding) og meditation hjælper dig til at give slip på mental og fysisk uro. Det beroliger sindet og øger kroppens evne til at restituerer sig, idet blodtrykket, stofskiftet samt hormon- og immunforsvaret stimuleres positivt. Se vores film om Hatha yoga.

yoga øvelse odense

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga er en dynamisk og kraftfuld yogaform, hvor du arbejder med hele kroppen gennem en kombination af flydende bevægelser i et flow, og med et koncentreret åndedræt som den røde tråd.
Vinyasa yoga er fysisk mere udfordrende end Hatha yoga.
Stillingerne kommer i forlængelse af hinanden i et rytmisk flow uden pauser. Du oplever hurtigt en helt naturligt varme i kroppen og sved på panden.
Der er fokus på, at stillingerne udføres anatomisk korrekt og i samhørighed med åndedrættet. Den meditative tilstand opnås gennem samspillet af stillingernes flow og åndedrættet.
Vinyasa bliver generelt oversat med “flow”, altså flow af bevægelse, vejrtrækning.
Vinyasa yoga opbygger styrke, udholdenhed og balance.
Desuden giver vinyasa yoga øget smidighed og forbedrer kvaliteten af både vejrtrækning, kredsløb og koncentration.
Dette medvirker til at reducere stress og spændinger i led og muskler, udjævner ubalancer i kroppen, disciplinerer sindet, og giver større kropsbevidsthed, velvære og vitalitet.
Se vores film om Vinyasa yoga.

Ashtanga yoga

Ashtanga yoga giver udøveren et øget energiniveau og en udrensende indre varme. Denne yogaform er en kraftfuld form for yoga, som består af serier af øvelser, som udføres i et flow og med mange gentagelser, hvor åndedrættet og bevægelserne følger hinanden. Ujjayi pranayama (psykisk åndedræt) samt kropslåse (bhandas) bruger vi til at fjerne dybtliggende spændinger og fokusere energien. Det meditative aspekt kommer ind, når man koncentrerer sig om kroppen og åndedrættet. Vi bevæger os gennem enkelte, åbnende og opvarmende øvelser. Undervejs går øvelserne over til at blive mere fysiske og mentalt krævende. Undervisningen afsluttes med en afspænding. Ashtanga yoga tager udgangspunkt i Sri K. Pattabhi Jois lærer i de oprindelige østerlandske filosofier omkring yoga som vejen til en større indre ro og glæde.

yoga øvelse

Mindfulness og yoga

En effektiv kombination af yogaens tusindårige filosofi og praksis og den umiddelbart tilgængelige og buddhistisk inspirerede mindfulness. En kombination der balancerer, styrker, smidiggør og bevidstgør krop, sjæl og sind. I klasserne arbejder vi med yogaens fysiske stillinger, med åndedrætsteknikker, afspænding, meditationer og med praktiske og kognitive mindfulness øvelser; alt sammen i en udogmatisk og humoristisk atmosfære med fokus på øjeblikkets muligheder. Måske for at heles og udvikles. Måske for at undgå et liv i bevidstløs automatik. Måske for at øge din modstandsdygtighed overfor det senmoderne menneskes akilleshæl: Stress og depression. Måske for at skabe mere ro og glæde... Målet er alt dette.
Se vores film om Mindfulness og yoga.

Iyengar yoga

Iyengar yoga er skabt af BKS Iyengar og adskiller sig fra andre typer yoga på 3 måder: Teknik, sekvensering og timing. Med teknik menes et særligt fokus på lige linjer og præcision i stillingerne, og man bruger redskaber og hjælpemidler for at opnå dette. Det betyder, at alle kan lære Iyengar yoga, da stillingerne kan tilpasses den enkelte udøver uanset skader, stivhed og andre problemer og svagheder. Stillingerne udføres ikke i tilfældig rækkefølge, men i sekvenser, som er tilrettelagt, så de bringer en følelse af helhed i kroppen og sindet. Ved at variere rækkefølgen kan man opnå forskellige effekter og intensivere den måde, stillingerne virker både fysisk og mentalt. Timingen er utrolig vigtig, da det tager tid at bevæge sig ind i en stilling og blive stabil i den. Det gør det muligt at komme dybere ind i stillingerne, så man får det fulde udbytte af strækket i kroppen. “It is through your body that you realize you are a spark of divinity.” BKS Iyengar. Du finder Iyengar kurserne under Hatha yoga.
Se vores film om Iyengar yoga.

Hot Yoga

Træningsformen Hot Yoga er opstået i 1970’erne, hvor den velkendte indiske, yogaguru Bikram Choudhury opdagede de mange fordele ved at træne i temperaturer op mod 40 grader. Birkam Yoga er en meget disciplineret og regelret yogaform, og den skal derfor ikke forveksles med Hot Yoga, som er en mere afslappet yogaform. Hot Yoga er for alle yogainteresserede, og det er ikke et krav, at du er hverken smidig, stærk eller i god form. Disse ting arbejdes der hen imod under træningen, og øvelserne er lette at forstå selv for nybegyndere. Og jo mere træning desto mere smidig og stærk vil du blive, og i jo bedre form vil du komme. Yogaen er en anderledes og sjov træning, som udfordrer og kræver noget af dig både fysisk og mentalt. Så hvis du er nysgerrig og har lyst til at prøve kræfter med en ny form for yogatræning, så meld dig til en Hot Yoga-time. Hot Yoga er opdelt i Classik-, Yin-, Hatha-, Blid- og Vinyasayoga.
Se vores film om Hot yoga.

Pilates & Slings

Både Slings Myofascial Training & Pilates er body-mind fokuseret træning, som komplementerer hinanden utrolig godt. Samspillet mellem muskler og bindevæv giver dig og din krop indre styrke, støtte og vitalitet samt forbedrer din tilpasningsevne overfor livets fysiske og mentale udfordringer og omstændigheder. Kombinationen af Slings og Pilates optimerer og balancerer din kropsholdning, så du fungerer bedre i din hverdag og under anden fysisk aktivitet.

yoga3

Stimulastik - desværre pt. ingen klasser.

Stimulastik er et ergoterapeutisk koncept, som handler om stimulation og gymnastik for små børn, sammen med mor eller far. Stimulastik foregår på små hold, hvor forældrene er aktive sammen med deres børn, og hvor ergoterapeuten giver idéer til stimulation af barnet gennem leg.

Stimulastik består af:

  • En række lege, som styrker barnets sansemotorik, og som er overkommelige og enkle at udføre med barnet. De kan nemt udføres hjemme for at understøtte og fremme barnets udvikling.
  • Ergoterapeutens viden om neurologi, udviklingspsykologi, sansning, adfærd, sprog og kontakt giver hende mulighed for at vejlede forældrene om barnets nuværende og næste udviklingszone og om hvilke aktiviteter, der vil være gode for det enkelte barn.
  • Mange forskellige ergoterapeutiske redskaber og teknikker til at stimulere de 3 basale sanser: Balancesansen, muskel-ledsansen og berøringssansen.

Se vores film om baby stimulastik.

Yoga for gravide

Når du som gravid laver yoga opdager du dine ressourcer og den indre kraft, der er til stede for at støtte dig under graviditeten og under fødslen. Yoga for gravide er fødselsforberedelse for både krop og sind. På kurset underviser vi i fysiske øvelser, der tager hensyn til graviditeten. Yoga giver større kropsbevidsthed og derved større velvære og energi. De fysiske øvelser vil forebygge graviditetsgener som kramper, lænde- og fordøjelsesproblemer. Du vil gennem åndedrætsteknikker opnå en større bevidsthed omkring dit åndedræt og lære at bruge vejrtrækning hensigtsmæssig. Du lærer også teknikker til håndtering af smerte samt vejrtrækningsteknikker til brug under fødslen. Undervisningen afsluttes med en længere guidet dybdeafspænding. Der er hensigtsmæssigt at starte på kurset i 6.-7. måned. Se vores film om Yoga for gravide.

yoga for gravide

Efterfødselstræning

Efter en graviditet og fødsel trænger man til at “genfinde” sin krop. Den store belastning har ofte været hård ved kroppen, og det føles dejligt igen at kunne træne kroppens muskler. Det er dog vigtigt at gå langsomt i gang. Vi starter med øvelser, som styrker bækkenbunden og træner mave- og rygmuskler, således at du får et godt fundament. Øvelserne bliver efterhånden mere krævende, og du vil opleve igen at få en smidig og stærk krop. Efterfødselstræning smitter positivt af på dit humør og er vigtigt at prioritere – det giver dig overskud i en travl hverdag.
Se vores film om Efterfødselstræning.

Babymassage

Øger barnets trivsel, fremmer fordøjelsen og styrker immunsystemet. Du vil opleve, at barnet bliver mere roligt og sover bedre. Kurset tager udgangspunkt i den traditionsrige indiske babymassage, hvor du gennem blid og opmærksom massage overfører din styrke og kærlighed til barnet. Gennem dybdegående og nænsom massage bliver du bedre til at læse barnets signaler og udvikler kontakten mellem jer. Massagen foregår i rolige omgivelser i et dejligt opvarmet lokale. For at du let kan fortsætte med massagen derhjemme, er materialer i form af økologisk sesamolie, liggeunderlag og en folder om babymassage inkluderet i prisen. Det anbefales at starte på kurset når barnet er ca. 2-6 mdr.
Se vores film om Babymassage.

Babyyoga

Holdet henvender sig primært til babyer, som endnu ikke har lært at kravle. Babyen skal være 2-5 mdr. ved kursusstart.
Yoga har eksisteret i tusindvis af år, men først for nyligt er øvelserne blevet tilpasset til små babyer, så de også kan få glæde af de mange gavnlige effekter af asanas (stillinger) og stræk. Yogaøvelser kan hjælpe din baby til at sove bedre og fordøje bedre, de kan både stimulere og afslappe, og så er det sjovt! Hver øvelse er ledsaget af en sang eller et rim, som understøtter bevægelserne. De fleste af øvelserne kan laves hjemme på puslebordet eller stuegulvet og kan nemt passes ind i en hverdag med baby. Der behøves ingen særlige redskaber eller forudsætninger - alle kan være med!
Majbritt Young Christensen er uddannet Iyengar yoga instruktør og arbejder desuden som musiker og musikskolelærer. Hun er mor til to drenge fra 2010 og 2013, som har været med til at skabe dette yogaprogram.
Se vores film om Babyyoga.

Testimonal
Babyyoga var sjovt for både baby og mig som forælder, fordi det foregik i en hyggelig stemning på et lille hold. Men vi spildte bestemt ikke tiden! Instruktøren havde altid forberedt en god plan, så baby kom igennem en bred vifte af fysiske øvelser - til klangen af kendte børnesange. Man skal dog hverken selv kunne synge eller lave yoga-tricks, men bare følge instruktørens klare anvisninger. Jeg kan bestemt anbefale babyyoga!
Malene


Testimonal
“Da jeg havde stor angst i forbindelse med en forestående fødsel, valgte jeg at deltage på et Mindfull Birth-kursus. Det viste sig at være de bedste penge jeg kunne give ud i forbindelse med min graviditet. Angsten var så dominerende, at jeg havde svært ved at glæde mig til det lille barn. Allerede fra første time hjalp Bjarne mig med at finde en indre ro, så min angst blev vendt til, at fødslen var en udfordring – et pump på vejen, inden der skulle komme en lille guldklump til verden. Fødslen blev en postiv oplevelse, hvor jeg følte mig tryg og tilstede under hele forløbet.”
Dorthe fra Fyn

yoga5

Yin yoga

Yin yoga beskrives kort som “less is more”.
Yin er en nyere og helt anderledes mild tilgang til yoga end de mere fysiske / yang - prægede yogaformer som vinyasa og astangayoga. Fysisk arbejder vi i kroppens fascia (bindevæv og led) gennem syv stræk: forsiden, bagsiden og siderne på kroppen, samt omkring forlår og hofte, inderlår, bagsiden af benet samt yderlår og ballen.
Du sidder i strækkene over længere tid. Gennem kurset arbejder vi først med strækkene to til tre minutter og så øger vi gradvist.
Psykisk beroliger denne langsomme tilgang nervesystemet og giver dig en herlig ro. Derfor kaldes Yin yoga også restorativ yoga.
I yin yoga er det ikke selve stillingen, som er vigtig – det er vigtigere, at du finder en stilling, som passer til din krop og derved bearbejde et bestemt område i kroppen, som har et særligt behov for stræk og omsorg.
En praksis tilpasset, specielt til dig.
Der er grundig instruktion og hjælp til alle stillinger.
Timen sluttes af med en afspænding og en guidet meditation eller visualiseringsøvelse.
Yin er en intens oplevelse – simpel, men ikke let. Et godt hold til dig, som trænger til at komme helt ned i gear og finde roen i kroppen – også til dig, som er eller har været sygemeldt pga. stress.
Yin yogaen et godt redskab til “at komme sig” og en god måde at sørge for at være tanket op. Yin yoga kan med tiden give dig en større forståelse for nødvendigheden af at leve mere i balance mellem aktivitet og hvile.
Yin yoga er aktiv restitution. Se vores film om Yin yoga.