Yoga for mænd

Yoga er også for mænd! Faktisk blev yoga oprindeligt skabt af og udført af mænd tilbage i Indien, hvor yogaen stammer fra.

Det er ikke fordi mænd har længere ned til tæerne end kvinderne har, selvom nogen måske vil mene det. Vi vil påstå, at der er lige så mange kvinder derude, som føler sig lige så usmidige som en fodboldspiller, efter 10 år på banen.

Der er altså ingen grund til at holde sig tilbage, fordi man mener at man er alt for “stiv” til at lave yoga. Alle skal jo starte et sted. Og der er kun en måde at blive bedre til noget på…


Image

Hvorfor vælge yoga for mænd?

Mænds fysik er dog forskellig fra kvinders!  Mænds bindevæv er mindre blødt og eftergivende end kvinders, hvilket bl.a. kommer til udtryk ift. smidighed i hofterne.

Til gengæld har mænd generelt en bedre kondi, et bedre iltoptag og en større styrke. Derfor giver det mening at komme på et yogahold kun for mænd. Her er der fokus på den mandlige krop og de særlige forhold, der gør sig gældende, for at den kan holde sig sund, stærk, mobil og smidig hele livet.

Yoga for mænd giver dig en rigtig god grundform, som du kan bygge din øvrige træning ovenpå og derved opleve at du får færre skader.

Med en regelmæssig yogapraksis opnår du nemlig en mobilitet, som sikrer, at du ikke så nemt bliver skadet . Om du dyrker fodbold, bruger lang tid i et fitnesscenter eller bruger mange timer foran en computer, så vil yoga gavne dig.

Løber eller cykler du ofte, har du stærke benmuskler, men måske ikke så meget mere, derfor er yogaen et perfekt supplement.


Effekten af yoga 

Når du dyrker yoga, får du styrket kropskernen og musklerne i hele kroppen, samtidig med at du strækker kroppens muskler, – ikke kun de store, men også de små i f.eks. fødder, tæer, fingre og hænder. Øvelserne kombineres med åndedrættet og de meditative elementer i yogaen gør, at du også får slappet af i sindet.

Via yoga vil du opleve øget styrke, større smidighed, færre skader, større kropsbevidsthed, en bedre kropsholdning og en indre ro.