Yoga og meditation

Meditation og yoga ved Nordisk Yoga i Odense
Se og tilmeld dig vores hold her

Kombinationen af yoga og meditation kan noget helt særligt. Her kombinerer vi det bedste fra to verdener.

En af de bedste måder at afstresse på er ved at dyrke yoga og meditation.

Meditation er en metode til at bringe stilhed og klarhed til sindet, så vi bliver i stand til at opleve nuet rent frem for at lade os styre af tanker og følelser. Nuet er det eneste, vi med sikkerhed har, men ofte lægger vi slet ikke mærke til det, fordi vi har travlt med at planlægge fremtiden eller analysere fortiden.

Du kender nok oplevelsen af, hvordan tankerne kan være ét stort virvar, og hvordan det kan være både anstrengende og stressende. Når du mediterer træner du opmærksomheden, så du bliver i stand til at opdage, hvornår du kan fjerne dig fra nuet.

Der findes mange forskellige meditationsteknikker og der vil helt sikkert også være én, der virker for dig.

Meditation kan opleves på alle mulige måder. Det bedste du kan gøre er at give slip på din idé om, hvordan det skal føles og at der findes ”rigtig” og ”forkert” meditation.

Meditation virker – punktum! Også når du ikke føler at der ”sker noget” under meditationen. Det er ligesom med fysisk træning – du kommer i lige god form uanset om løbeturen er sjov, kedelig eller hård eller nem.

Hvorfor kombinere yoga og meditation?

Mens meditationen træner din psyke, så træner yogaen din styrke, smidighed og balance. Kombinationen af yoga og meditation giver dig en god grundform, en fin toning af kroppen – og et mentalt pusterum. Oveni kan yoga være med til at forebygge f.eks. knæskader, forbedre dit blodomløb, fordøjelsen, skærpe din koncentration og lære dig at trække vejret rigtigt.


Stress af med mindfulness og yoga

Meditation og yoga ved Nordisk Yoga i Odense
  • Mindfulness er et videnskabeligt bevist værktøj til at nedsætte stress. Når du dyrker mindfulness og yoga hos Nordisk Yoga vil du opleve, at du blive mere bevidst og du kan opnå mindre stress.

  • Holdene bruger både de tusind år gamle yogaøvelser og de mere moderne mindfulness-teknikker til at balancere, styrke, smiddiggøre og bevidstgøre krop, sjæl og sind.

Video: Sådan foregår yoga og mindfulness

Mindfulness og yoga
En effektiv kombination af yogaens tusindårige filosofi og praksis og den umiddelbart tilgængelige og buddhistisk inspirerede mindfulness.

I klasserne arbejder vi med yogaens fysiske stillinger, med åndedrætsteknikker, afspænding, meditationer og med praktiske og kognitive mindfulness øvelser;

Alt sammen i en udogmatisk og humoristisk atmosfære med fokus på øjeblikkets muligheder.

Måske for at heles og udvikles.

Måske for at undgå et liv i bevidstløs automatik.

Måske for at øge din modstandsdygtighed overfor det senmoderne menneskes akilleshæl: Stress og depression.

Måske for at skabe mere ro og glæde...

Målet er alt dette.

Mindfulness Yoga Odense

Dine undervisere

Jette Billund har undervist i yoga i mere end 22 år og i de senere år mere og mere i mindfulness og meditation. Hun underviser også på retreats og workshops i både yoga og mindfulness.

Yogaunderviser Jette Billund
Yogaunderviser Rikke Nørbo

Rikke Nørbo har en grundlæggende 300-timers uddannelse i Hatha yoga og en overbygning i yogaterapi med fokus på åndedrætsøvelser, lyd som healende kraft, meditation og ayurveda. Hun har fra studie på jordemoderskolen kendskab til psykologi.

Rikke underviser hos Nordisk yoga i Blid yoga og meditation og Hormonbalancerende yoga i vores almindelige lokaler men også i infrarød varme i Hot Yoga lokalet. Desuden underviser hun i yoga og meditation på retreats og workshops.

Mia Thorup: Med udgangspunkt i min mangeårige undervisningserfaring, mit virke som psykolog med speciale i mindfulness og mere end 1000-timers yogauddannelse indenfor både yin & Vinyasa-yoga glæder jeg mig til at invitere dig indenfor i yogaens univers! Jeg har indenfor de seneste år fordybet mig særligt i det meditative og langsommelige yogaunivers, som jeg brænder for at dele med dig. Her kan tilværelsens facetter udfoldes, rummes og blødgøres på nye måde - blot ved at sætte tempoet ned og være stille med os selv.

Yogaunderviser Mia Thorup